Aanplanten

Aanplanten door Haagsnoeien.nl

Het aanplanten van een haag, van solitaire planten of bomen kan een tijdrovende klus zijn. Zeker wanneer u niet over de nodige ervaring en het juiste gereedschap beschikt. U kunt Haagsnoeien.nl inzetten om uw nieuwe haag professioneel, secuur en voordelig te laten planten.

🍃 Uw planten en bomen professioneel, secuur en voordelig geplant 🍃

Afhankelijk van de soort worden haagplanten geleverd in pot, met kluit of met blote wortel (wortelgoed). Kluitplanten en planten met blote wortel worden uit de volle grond gerooid dienen meteen aangeplant te worden.

Plant in pot, kluitplant en wortelgoed

De plantperiode van kluitplanten is vanaf half oktober tot half april, tenzij het overdag nog ernstig vriest. Wortelgoed is aan te planten in de periode november tot eind maart. Planten in pot kunnen in principe het gehele jaar worden aangeplant, mitst het niet vriest of te droog is.

Een voordeel van wortelgoed is dat het een stuk goedkoper is dan planten in pot, maar heeft wel meer kans op uitval, soms wel tot 10%.

Zoals Haagsnoeien.nl aanplant 

We graven plantgaten twee keer zo groot en diep als de kluit of pot. Voor planten met blote wortel graven we een geul van ongeveer 40 cm breed en diep waarbij we de grond van de bodem los steken. Vervolgens vermengen we de vrijgekomen grond met een organische bodemverbeterend middel om de planten een goede start te geven.

DCM Vivimus universeel

Haagplanten staan vaak zeer dicht op elkaar en daarom is een goede bodemstructuur met voldoende voedingsstoffen en water belangrijk. Wij gebruiken bij het aanplanten van planten en hagen DCM Vivimus Universeel om van de plantgaten of plantsleuven een humusrijke en luchtige bodem te creëren.

De humus in dit organische middel houdt het vocht in de bodem beter vast. Verder bevat deze bodemverbeteraar voedingsstoffen in de vorm van organische-minerale meststof.

We bevochtigen de wortels van de planten/bomen voordat we ze plaatsen. Het mengsel van grond en bodemverbeteraar wordt daarna toegediend en aangedrukt. Na het aanplanten geven we de planten water, ook bij droog weer. De planten zullen namelijk nog onvoldoende geworteld hebben om een droge periode te overleven.

Indien nodig passen we voor het aanplanten andere bodemverbeteringen toe. Meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of vraag om een offerte.

VRAAG OFFERTE AAN